Proje Başlığı: Citizens for Sustainable Olive Oil Production (SOLIVEO) Destekleyen Kurum: Avrupa Komisyonu - IMPETUS Accelerator Proje Koordinatörü: Mehmet Fatih Aysan Ekip Üyeleri: Doç. Dr. Ümmügülsüm Aysan, Merve Taşcıoğulları Tarih: 2024-2025 SOLIVEO projesi, Türkiye'nin Bozdoğan ilçesinde sürdürülebilir zeytinyağı üretimini artırmayı amaçlamaktadır. Geleneksel tarım bilgisini modern bilimsel tekniklerle birleştirmeyi hedefleyen proje, çevresel ve ekonomik dayanıklılığı teşvik ederken verimi ve kaliteyi iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Yedi ay boyunca, yerli çiftçiler ve öğrenciler toprak bileşimi analizi, zararlı izleme ve organik tarım uygulamaları gibi çeşitli faaliyetlerde vatandaş bilim insanları olarak projede yer alacaklardır. Atölyeler ve saha ziyaretleriyle eski üretim yöntemlerinin güçlü ve zayıf yönleri belirlenecek ve hedefli eğitimler sağlanacaktır. Proje, kadın ve genç çiftçileri güçlendirmeye, toplum katılımını ve bilgi paylaşımını teşvik etmeye odaklanmaktadır. Temel faaliyetler arasında paydaş istişareleri, eğitim programları, veri toplama, sonuçların özel bir web sitesi ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurulması yer almaktadır. Proje, tarım politikalarını etkilemeyi ve benzer girişimlere küresel olarak ilham vermeyi, bölgede sürdürülebilir tarımı ve ekonomik kalkınmayı teşvik etmeyi hedeflemektedir.
|
|
Proje Başlığı: İstanbul’da Ne Eğitimde Ne İstihdamda Ne Yetiştirmede (NEİY-NEET) Olan Gençlerin İhtiyaç Analizi ve Politika Önerileri Destekleyen Kurum: İstanbul Ticaret Odası (İTO) Proje Koordinatörü: Mehmet Fatih Aysan Ekip Üyeleri: Doç. Dr. Halim Baş, Doç. Dr. Ümmügülsüm Aysan, Abdülnentor Musliu Tarih: 2024-2025 Bu proje Marmara Üniversitesi Nüfus ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü bünyesinde İstanbul’da Ne Eğitimde Ne İstihdamda Ne Yetiştirmede (NEET) olan gençlerin ihtiyaçlarını anlamak, bu meselenin sebeplerini ve muhtemel etkilerini araştırmak amacıyla yapılmaktadır. İstanbul’da toplanacak verilere dayanan bu proje, 18-29 yaş arasındaki NEET gençlerin İstanbul’daki yaygınlığını, nedenlerini, sonuçlarını ve politika ihtiyaçlarını ortaya koyacaktır. Proje, Türkiye’nin en çok genç nüfusunu barındıran İstanbul’da NEET’in ortaya çıkardığı zorlukları ele alarak gelecekteki araştırmalara ve potansiyel politika müdahalelerine bilimsel bir zemin oluşturacaktır.
|
|
Proje Başlığı: Social Policies in Europe: Challenges and Opportunities Ahead Destekleyen Kurum: Avrupa Komisyonu-ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH Proje Koordinatörü: Mehmet Fatih Aysan Ekip Üyeleri: Mehmet Fatih Aysan, Talip Küçükcan, Nuri Tınaz, Aslıhan Nişancı, Ayşe Yetiş-Bayraktar, Muhammet Tahir Kılavuz, Zübeyir Nişancı Tarih: 2022-2025 Bu eylem, AB'nin Türkiye'deki sosyal politikaların iyileştirilmesini teşvik ederek ve kolaylaştırarak Türkiye-AB ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bundan yola çıkarak bu projenin temel amacı, AB'nin küresel bir aktör olarak Türkiye'de sosyal politika yapımında katkısı konusunda farkındalık yaratmaktır. Bu amaca, öğrencilerin Avrupa'daki değişen sosyal politikalar, çağdaş zorluklar, Avrupa sosyal politikalarına yönelik riskler ve nüfus gibi konulara odaklanan Avrupa Birliği Modülü derslerini seçme imkânına sahip olabilecekleri kurslar sağlayarak ulaşılacaktır. Bu derslerin sonuçları, proje boyunca düzenlenen seminerler, çalıştaylar ve her dönem sonunda öğrencilerin araştırma makalelerini sunabilecekleri öğrenci seminerleri ile birleştirilecektir. Bu çalıştaylar, Avrupa'daki sosyal politikalar konusunda yapıcı tartışmaları teşvik etmek için üniversite öğrencileri, akademisyenler, politika yapıcılar ve uzmanları bir araya getirmeyi hedeflemektedir.
|
Bu sayfa Nüfus ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından en son 19.12.2024 14:34:58 tarihinde güncellenmiştir.