Prof. Dr. Amir Erfani Danışma Kurulumuza katıldı.

2-tr_1622207894.png (185 KB)

Amir Erfani, Nipissing Üniversitesi Sosyoloji ve Antropoloji Bölümü'nde Sosyoloji ve Demografi Profesörüdür. Lisans derecesini sosyal araştırmalar bölümünde Tahran Üniversitesi'nde, yüksek lisans derecesini yine aynı üniversitede demografi programından almıştır. Doktora derecesini ise Western Ontario Üniversitesi'nden Sosyoloji çalışmalarında tamamlamıştır.

Araştırma ilgi alanları arasında doğurganlık davranışlarının modellenmesi, aile planlaması, üreme sağlığı, aile dönüşümü, yaşam boyu sağlık ve göçmenlerin sosyal ve ekonomik entegrasyonu yer almaktadır. Amir Erfani son dönemde İranda özellikle aile dönüşümü ve üreme sağlığı sorunları ile ilgili düşük doğurganlık ve doğurganlık niyetlerini üzerine yaptığı çalışmaları Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler Araştırma Konseyi (SSHRC) tarafından desteklenmektedir.

Amir Erfani ve çalışmaları hakkında bilgi almak için https://faculty.nipissingu.ca/amire/ adresini ziyaret edebilirsiniz.